notícies

« Ves enrere

Les propostes per a la nova Política de Cohesió Europea després de 2020 analitzades en el número d'estiu de Panorama

Les propostes per a la nova Política de Cohesió Europea després de 2020 analitzades en el número d'estiu de Panorama

Brussel·les, agost 2018.

El número d'estiu de la Revista Panorama de la Comissió Europea analitza la proposta pressupostària per al període de finançament 2021-2027. A més d'un article introductori en el qual s'exposen les propostes i com s'espera reformar la Política de Cohesió, en una entrevista amb la comissària Creţu ens explica les principals novetats del període i els seus motius.

Amb un pressupost de 373 000 milions d'euros durant set anys, la Política de Cohesió segueix sent la política d'inversió més important de la UE. Se centrarà en una Europa més intel·ligent, fort i solidària: inversions modernes que donen prioritat a la transició industrial intel·ligent per a fer front als desafiaments de la nostra economia mundial, així com el creixement verd i la transició a una economia hipocarbònica, sense perdre per açò el compromís d'una Europa més social i connectada que estiga més prop dels ciutadans.

Destaca en aquest nou període la promoció de les inversions innovadores interregionals, centrant-se més en la cooperació institucional i invertint en serveis conjunts d'interès públic. Les noves normes de la Política de Cohesió proposen la creació d'inversions interregionals en innovació, en virtut de les quals les regions amb els mateixos actius d'especialització intel·ligent rebrien més suport per a col·laborar en sectors prioritaris, com les dades massives, la bioeconomia, l'eficiència dels recursos o la mobilitat connectada.