notícies

« Ves enrere

Ivace Innovació amplia a les empreses de logística i transport les ajudes de transformació digital

Ivace Innovació amplia a les empreses de logística i transport les ajudes de transformació digital

04/10/2018.

Ivace Innovació va a incorporar com a beneficiàries a les empreses de logística i transport en les pròximes convocatòries d'ajudes destinades a incorporar solucions innovadores en les empreses que faciliten la transformació digital, "tractant d'abastar, d'aquesta manera, la major part de la cadena de valor", segons ha anunciat la directora general de l'Ivace, Júlia Company.

Company ha assistit a Castalla a la inauguració del 'II Fòrum per a la Innovació Intel·ligent: cap a la indústria 4.0', organitzat per la Fundació Empresa Universitat d'Alacant (Fundeun).

Durant la seua intervenció, Company també s'ha referit a la voluntat de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial d'incrementar la intensitat de les ajudes per a projectes de digitalització fins a un 45%.

Per a la responsable de l'Ivace, l'actitud del teixit empresarial amb la digitalització està sent "sorprenent". En els dos últims anys, l'Institut ha recolzat més de 600 projectes de transformació digital amb prop d'un milió d'euros.

Es tracta de projectes dirigits a la incorporació de sistemes de planificació de recursos empresarials, de sistemes de gestió i control de producció, així com de sistemes per a l'obtenció d'informació en temps real, clau per a l'optimització de presa de decisions.

Altres accions d'impuls
Les accions que l'Ivace té en marxa per a impulsar la transformació digital del teixit empresarial de Comunitat s'arrepleguen en l'Agenda Indústria 4.0, engegada per l'Institut en col·laboració amb els agents del sistema valencià d'innovació. Una de les mesures adoptades ha sigut la constitució del primer Laboratori 4.0, en colaboración con asociaciones empresariales, universidades, centros tecnológicos y sindicatos.

Amb tots ells, l'Ivace està treballant en el disseny d'una plataforma web regional Indústria 4.0, que contribuirà a difondre les accions més destacades que els agents del sistema valencià d'innovació estan desenvolupant en matèria indústria 4.0, o les principals novetats a nivell nacional o europeu en la matèria.

També s'està preparant un catàleg de capacitats 4.0 d'universitats i centres tecnològics que es posarà al servei d'empreses i societat en general.

Impuls 4.0 a escala europea
El paper d'Ivace Innovació com a impulsor de la transformació digital té el seu reconeixement a Europa.

L'Institut és membre del Comité de direcció de la Plataforma Europea de modernització Industrial creada per la Comissió Europea, on co-lidera dos grups de treball: un sobre indústries 4.0 i un altre sobre tèxtils innovadors, al costat d'Ateval.