T'interessa

notícies

Ves enrere Raquel Huete presenta en la Xarxa NECSTouR el sistema de la Agència Valenciana del Turisme per a la innovació i formació de pimes turístiques

Raquel Huete presenta en la Xarxa NECSTouR el sistema de la Agència Valenciana del Turisme per a la innovació i formació de pimes turístiques

27/11/2017.

La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha presentat en una jornada de la Xarxa NECSTouR, la Xarxa de Regions Europees per al Turisme Competitiu i Sostenible, el sistema de la Agència Valenciana del Turisme per a impulsar la innovació i la formació en les pimes turístiques de la Comunitat Valenciana. 

Raquel Huete ha oferit una ponència sobre els 'Reptes de la innovació i el coneixement en les pimes turístiques' on ha presentat el sistema de la Generalitat per a fomentar la innovació i formació format per l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur), la xarxa de formació de CdT, a més del sistema d'universitats. 

Durant la ponència, Huete ha ressaltat que "un dels principals objectius de la Agència Valenciana del Turisme és promoure la recerca, el desenvolupament i la innovació entre les destinacions turístiques i les empreses", i ha afegit que per a aconseguir aquest objectiu, "la Comunitat Valenciana compta amb tres sistemes, que treballen de manera coordinada, des d'on es fomenta la innovació: l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, els Centres de Turisme de la de la Comunitat Valenciana i el sistema universitari valencià". 

Així, Huete ha explicat a Brussel·les que Invat.tur "està especialitzat en la generació i transferència de coneixement turístic mitjançant el desenvolupament de projectes d'I+D+i i l'adaptació a les noves tendències en tots els aspectes del mercat turístic" al mateix temps que ha posat l'accent que aquest institut "està liderat per un equip multidisciplinari integrat per professionals experts en les àrees de màrqueting, planificació, noves tecnologies, innovació, Internet i xarxes socials, desenvolupament de projectes i recerca en el sector turístic". 

Pel que fa a la Xarxa de centres de formació de turisme de la Comunitat Valenciana, els CdT, Huete ha ressaltat que els set centres existents per tota la geografia del territori "contribueixen a la millora de les habilitats i competències de la força de treball a través de programes de formació específics, i comitès d'assessorament públic-privat". En aquesta línia, ha destacat els programes d'acceleració empresarial que s'han engegat a través d'aquests centres de formació com CdT Jobs i Accetur. 

A més, la directora general ha posat l'accent en els projectes engegats en 2017, com un Codi Ètic del Turisme, inspirat en el Codi de la OMT, el foment d'una estratègia de paisatge, l'impuls a nous productes turístics basats en la naturalesa, o l'assessorament per a impulsar destinacions intel·ligents. 

Raquel Huete ha destacat que "des de la Agència Valenciana del Turisme treballem amb l'objectiu prioritari d'incrementar la rendibilitat i la desestacionalización de l'activitat turística" i per a açò "apostem clarament per impulsar la innovació turística a través dels nostres centres de referència com Invat.tur i els CdTs amb l'objectiu d'incrementar la qualitat dels recursos i serveis turístics de la Comunitat Valenciana". 

Finalment, ha abordat els desafiaments als quals s'enfronta el sector turístic de la Comunitat Valenciana en els quals està treballant la Agència Valenciana del Turisme, com "aconseguir consciència pública sobre la importància del turisme, fomentar la transformació digital, garantir el desenvolupament del turisme sostenible a través de l'estratègia 'Destinacions Turístiques Intel·ligents', que forma part de RIS3-CV, promoure el treball col·laboratiu de totes les administracions involucrades o la internacionalització de les pimes de la Comunitat". 

El "partnership" sobre Digitalització i Seguretat per al Turisme en el "GROW your REGIOn"

El passat 8 de novembre, les tres regions capdavanteres de la iniciativa "Digitalització i Seguretat per al Turisme" van tenir l'oportunitat d'assistir a la II Reunió del Comité de direcció de la Plataforma d'Especialització Intel·ligent per a la Modernització Industrial organitzada en el marc de la Conferència GROW your REGIOn, celebrada a València els dies 8 i 9 de novembre.

La Sra. Eija Raasakka, de Lapònia (FI), la Sra. Alicia Fajardo, d'Andalusia (ÉS), i el Sr. Boštjan Brumen, d'Eslovènia, van presentar la seua visió d'aquesta nova iniciativa que inclou el turisme en la llista de temes coberts per la Plataforma d'Especialització Intel·ligent.
La seua intervenció va arreplegar també l'associació amb altres cinc regions - Lazio, Toscana (Itàlia), Castilla y León, Catalunya i la Comunitat Valenciana (Espanya) - les bases d'inversió, l'estat actual del grup i els pròxims passos.

El dia anterior, en una reunió de consorci a la qual van assistir totes les regions associades i organitzada per la Comunitat Valenciana, es van exposar els següents passos de la iniciativa.

NECSTouR és un dels principals promotors d'aquesta iniciativa i la reconeix plenament com a part de les activitats del seu grup de treball sobre els fons de la UE per al turisme.