notícies

« Ves enrere

La Xarxa I+D+I publica l'informe "El proceso RIS3 en España"

La Xarxa I+D+I publica l'informe "El proceso RIS3 en España"

12/4/2018.

La Xarxa de Polítiques de R+D+i, cofinançada pel FEDER i copresidida pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i el d'Hisenda i Funció Pública, ha publicat un informe sobre el procés RIS3 a Espanya, una recopilació sintètica d'informació rellevant sobre el procés d'elaboració i implementació de les RIS3 en les regions espanyoles.

Una part de la informació que s'ha utilitzat per a elaborar aquest document prové d'un qüestionari que va ser emplenat per les unitats responsables de les RIS3 en les Comunitats Autònomes. Les opinions i valoracions arreplegades responen, per tant, a la seua experiència en el procés.

El procés d'elaboració de les RIS3 va ser molt enriquidor per a les regions, encara que no va estar exempt de dificultats. Actualment les Estratègies d'Especialització Intel·ligent es troben en fase d'implementació, en la qual les Comunitats Autònomes han trobat igualment algunes dificultats per al seu desenvolupament.

En aquest procés va ser molt rellevant el paper de la Xarxa de Polítiques de R+D+i, que va jugar un paper actiu en la coordinació del procés entre les Comunitats Autònomes, l'Administració Central i la Comissió Europea (DG Regi). Actualment, la Xarxa segueix treballant en la implementació de les RIS3, en particular recolzant el seu seguiment i avaluació al llarg del període.