T'interessa

notícies

Ves enrere APROVADA LA RIS3 DE LA COMUNITAT VALENCIANA

APROVADA LA RIS3 DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Aquesta aprovació era una condició prèvia necessària perquè la Comunitat Valenciana poguera accedir als Fons Estructurals Europeus del període 2014-2020.

El passat 27 de febrer la Direcció general de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea va notificar oficialment al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques d'Espanya que, després d'analitzar els informes i annexos remesos el passat 20 de desembre, es conclou que la condició sobre l'estratègia de recerca i innovació per a una especialització intel·ligent (RIS3) a la Comunitat Valenciana es compleix.

Després d'haver presentat un doc          ument parcial en 2015, la Comissió Europea havia requerit que l'estratègia fóra completada en aspectes vinculats amb l'establiment d'un marc pressupostari, un sistema de seguiment i control, i una definició de la participació d'agents econòmics, socials i del coneixement.

La Generalitat va realitzar els treballs complementaris durant 2016, i el passat 30 de setembre la Comissió Delegada del Consell per a la Ciència, Tecnologia i Innovació va aprovar un primer esborrany que va ser remès a Brussel·les per a la seua revisió. Com a resultat de la mateixa, encara es van suggerir algunes millores en el document que va ser finalment aprovat per la Generalitat el passat 27 de desembre.

Dos mesos després s'ha rebut finalment la validació oficial per part de la Comissió, la qual cosa significa un fort recolzament a les polítiques de coordinació de la R+D+i regional com a contribució a la transformació del model productiu valencià des de la recerca i la innovació.

RIS3 Comunitat Valenciana constitueix un marc estratègic regional per a les polítiques de R+D+i que impulsen els canvis estructurals, definisquen els incentius i determinen els objectius i esforços que és necessari realitzar per a disposar de capacitats en l'àmbit de la recerca i la innovació que contribuïsquen al nostre progrés econòmic i social.

Per a açò, la Generalitat aportarà en el període 2014-2020 més de 600 milions d'euros, completats amb altres 220 de Fons Europeus. Amb açò s'espera mobilitzar inversions privades addicionals de l'ordre dels 730 milions d'euros. A més, s'establiran les bases per a competir en les convocatòries nacionals i europees de ciència, tecnologia i innovació, on s'esperen aconseguir reemborsaments no inferiors als 1.000 milions d'euros en el mateix període.

La focalització de tots aquests recursos en les prioritats determinades en l'estratègia (Economia de la Qualitat de Vida i una Nova Indústria Sostenible, principalment) pretenen una profunda transformació del nostre model productiu durant els pròxims anys.